پایگاه صالحات - در خردادماه 1377 مقام معظم رهبری در سفر استانی به مازندران، به آمل نیز سفر نموده که مورد استقبال آیت الله حسن زاده آملی قرار گرفته و ایشان هدیه نفیسی به ایشان تقدیم می دارند.شرح ماوقع از زبان حجت الاسلام والمسلمین صمدی آملی یک روز پس از سفر حضرت آیت الله خامنه ای به آمل :
این رساله شریفی که دیروز در استقبال از مقام شریف و منیع رهبری عظیمالشأن، حضرت آقا (آیت الله حسن زاده آملی) تقدیم ایشان فرمودند و هدیه فرمودند، به اسم ، انسان در عرف عرفان.
در این رساله حدود 24 واقعه از وقایع مکاشفات نفسانی حضرت آقا (آیت الله حسن زاده آملی) در اینجا ذکر شده. که ایشان میفرمودند که من بنا داشتم که این رساله بعد از من چاپ بشود نه الان.
در یکی از وقایع این رساله میفرماید که آیه مبارکه «و اذا الوحوش حشرت» برای ایشان متمثل شده که تمام ارواح انسانهای موجود و افرادی که الان هستند، همه را به ایشان نشان بدهند که اینها چی اند؟ این ها کیاند؟ که شما به عنوان ولی حق در بین اینها هستی بدانید مردم که هستند؟ چگونهاند؟
باید اولیای او به عالم آگاهی داشته باشند، به اسرار وجودی عالم آگاه باشند ، منتهی کتومند، که در تمام این 24 واقعه شرح شده در رساله، تمام جاها نیمه کاره است، هیچ جا حرف به آخر نرسیده.
اسراری است در این رساله، چهل و شش اصل در این رساله آوردهاند. که اصل چهل و پنجم آن در مورد عالم ذر. عالم ذر که چه اسراری در این جا به وقوع پیوسته، و اسرار دیگر و حقایق دیگری که در این جا آمده است.
حضرت استاد علامه (آیت الله حسن زاده آملی) روحی فداه، سرور من، من و شما، صد سال بعد هم ایشان را بشناسیم خیلی حرفه، هزار سال بعد هم بیایند ایشان را بشناسند خیلی حرفه، و چقدر باید بگذرد که تا چه کسانی بیایند و رشتهها طی کنند و چه و چه، و بعد ایشان را بشناسند نمیدانم، اینها چه زمانی واقع میشود؛ و آیا در زمان معاصر ما کسی هست که به تمام حقیقت آقا (آیت الله حسن زاده آملی) پی برده باشد؟ نمیدانم. هست؟ نیست؟ ان شاء الله که هست، به لطف خدا .
خوب اگر نبود آمدن دیروز حضرت مقام معظم رهبری این رساله را چه وقت باید ما زیارت میکردیم؟
چرا باید یک رهبر بزرگوار کشور را که تمام مردم با ایشان کار دارند، در حد یک کشور کار داره، در سرحد جهان کار داره، هر روز باید روزنامهها را ببینه و ... حرف از یک مثلاً مسافرتها اینطور ی نیست که حالا آدم یک رهبری را بیاره در یک شهری ، حالا یک چهار تا پارچهای بزنیم که حالا آنها هم طبق احترام مادیه، طبیعیه، ظاهریه. یک مهمان میخواهد بیاید شما حیاط تان را جارو میکنید و ... ، این پذیرایی متعارف است، این پذیرایی مهمان نیست. این پذیرایی آن حقیقت مهمان نیست.
اما میخواهیم به این مهمان یک هدیهای بدیم که این هدیه جان مهمان را، این هدیه حقیقت مهمان را، این هدیه ذات مهمان را، با او ارتباط وجودی داشته باشد، حالا چکار کنیم؟
خداییاش درست است که مقام معظم رهبری دیروز آمدند برای آمل، اما این سفر، سفر یگانه ایشان است تا حال، حالا از این به بعد نمیدانم، شاید برای ایشان همچنین سفری پیش بیاید یا نیاید، نمیدانم. دیگر از این به بعد را باید ببینیم چه پیش میآید، اما تا حال ایشان به عنوان رئیس جمهور و رهبری به همه جا رفتهاند، به سراسر کشور تشریف فرما شدهاند و همه جا مردم به زیارت ایشان آمدهاند، لیکن هیچ مسافرتی مثل مسافرت دیروز ایشان نیست، چرا؟ برای این که این رساله آمده، حالا رساله را الحمدلله همین دیروز داده شد که ان شاء الله با یک کیفیت خوبی در تهران هر چه سریعتر چاپ بشود و به دست شما برسد. از ناحیه ایشان قول هم دادند که یعنی آقایانی که همراه مقام معظم رهبری بودند قول دادند که عن قریب، به سرعت این رساله در بیاید و در دسترس قرار بگیرد .
حالا عزیزان این سفر را، سفر مقام معظم رهبری به شهر آملتان را، این سفر یک سفری که حالا رئیس یک کشوری بخواد بیاد به یک شهری یک سری بزنه این نپندارید. این نیست. آن چه که دیروز به وقوع پیوسته این است که آن جان پاک، آن ذات باطهارت آقای مقام عظیمالشأن رهبری، باعث شده که این رساله خودش را در بیاره. این پری رویی تاب مستوری نداشت.
این را دیروز مقام معظم رهبری آمدند، این را صیدش کردند، باید دیروز مقام معظم رهبری را به عنوان یک شکارچی که به شکار رساله انسان در عرف عرفان آمده است باید به حساب بیاریم.
خوب این روش شریف آقا (آیت الله حسن زاده آملی) که الان این اصلاً در کشور یک بابی باز کرده، که آقای مهمان که برای شما میآید، شما یک هدیهای بدهید که مربوط به جان مهمان باشد.
این سفر دیروز مقام معظم رهبری، سفر مملکتی میخواهید اسمش را بگذارید، بله هست، سفر برای سر زدن مردم یک شهر درسته، اما بنده اسم این سفر را میگذارم سفر عقلانی، سفر ملکوتی، سفر باشد که در این سفر، هم آقای مسافر و هم میهمان برای صاحبخانه چیزی را به هدیه ببره، که هدیه مهمان چیه؟
خوب شیرین آقا (آیت الله حسن زاده آملی) حرف زده «با سلام و دعای خالصانه و ارائه ارادت بی پیرایه جاودانه»، که اینها همه اصطلاحات را آقا روی حساب بکار بردند. فرمود : اگر یک میکرون در آقای خامنهای غل و غش، ناخالصی، غل و غش و و (هر تعبیری میخواهید)، یک میکرون، یک میلیونوم، یک هزارم اینها در ایشان میدیدم نمیآمدم، چه کار دارم؟ با ملک و ملکوته، فوق ملکوته! فرمود من با جبرئیل خدا کاری ندارم. با عزرائیل خدا کاری ندارم. این است که میفرماید : ارادت بی پیرایه. بله! چون قلب صافی داری، چون جان پاکی داری.
دو سه سال قبل بود. منزل یکی از دوستان، عزیزان، مجلس روضهای بود به جهت شهادت حضرت جناب بی بی علیها سلام، که آقا (آیت الله حسن زاده آملی) در اون مجلس تشریف فرما شدند، در بین راه، به یک مناسبتی، حرف از مقام معظم رهبری شد، ایشان (آیت الله حسن زاده آملی) این جمله را میفرمودند : «آقا من کاری نه به جبرئیل دارم، نه به عزرائیل دارم، نه به ملک و ملکوت دارم، من گرفتار دل و شه جان دلبرم».
حرفشون اینه که من نه مرد این ور و نه مرد آن ور هستم. ان الدنیا (این ور) حرام علی اهل الاخره (برآن وری ها) و الاخره (آن ور) حرام علی اهل الدنیا (برای این وری ها، این ور یعنی دنیا و آن ور یعنی آخرت) اما و کلاهما حرامان علی اهل الله. این یک جمله حضرت آقا (آیت الله حسن زاده آملی) که من نه مرد این ور و نه مرد آن ور، من گرفتار دل و شه جان دلبر، این متن حدیث است، حدیث شریف است. حدیث میفرماید : عدهای اهل این ورند، دنیاییاند، اینها قیامت ندارند. عدهای اهل آن ورند، بهشتند، حورالعین میخواهند، اینها دنیا ندارند. اما اهل الله، نه اهل دنیایند، نه اهل آخرتند. من نه مرد این ور، نه مرد آن ورم، من گرفتار دل و شه جان دلبر هستم.
اون که با یک سجدهای عوالم طی میکند و عوالم و عوالم و عوالم، اون که دیگه حالا ما جمع بشویم بگوییم آقا آقا و ... برای ایشان چه ارزشی داره؟
این را که فرمود : (آیت الله حسن زاده آملی) من یک میکرون اگر در این شخص خدای نا کرده، غل و غشی ناخالصی چیزی میدیدم نمیآمدم. بله این جوری است. پس حالا که میآیم و این کتاب را که باید بعد از حیات خودم چاپ کنم نه الان، این را دارم تقدیم ایشان میکنم، الحمدلله رب العالمین، معلوم است که جان خیلی خوب است، و چه شیرین در این جا فرمودند : آقای مهمان باید برای صاحبخانه هدیه ببره، چه این که صاحبخانه هم باید به مهمان پذیرایی کنه. این مهمان که برای این آمل که صاحبخانه بود، مهماندار بود، چه آورده؟ حضور باهر النور آورده، حضور باهر النور. یک حضوری که این حضور یک نوری را به درخشش در آورده، کدام نور را؟ رساله انسان در عرف عرفان را دارد درخشش میدهد.
این زحمتی که آقای خامنهای کشیدند دیروز، این خدمتی که دیروز مهمان شما به شما و به کل کشور و به کل جهان کردند چه بود؟ این بود که یک رسالهای را که پری رویی بود و تاب مستوری نداشت، آمدند دیروز از مستوری در آوردند. این حضور باعث شده که این نور انسان در عرف عرفان درخشان بشود، این در بیاید، این آفتاب طلوع کند، این خدمتی بود که ایشان کرد. برای اینکه این رساله پنهان شده بود.
مگر آقا (آیت الله حسن زاده آملی) کم کتاب داشتند مگر آقا کم رسالهها داشتند؟ چطور شد این رساله را باید به ایشان تقدیم بکنند؟
چه عجیب که داشتند این مقدمه را که برای رهبری مرقوم میفرمودند، توفیقی شد و خدمت ایشان تشرف پیدا کردیم ، گفتند : استخاره زدیم به قرآن که ببینیم این رساله را بدهیم به آقا یا نه؟ سوره لقمان آمد : «بسم الله الرحمن الرحیم - الم - تلک آیات الکتاب الحکیم - هدی و رحمة للمحسنین ».
آخر نه این که جناب لقمان به حکمت شهرت دارند، این آیاتی که (بنده دارم به تناسب اینها) در این رساله شریف انسان در عرف عرفان که یک کتاب حکیم الهی است، که آقا (آیت الله حسن زاده آملی) از این رساله تعبیر بردند به «اثر نمونه دوران»، که در این دوران شما بخواهید یک کتابی را به عنوان نمونه انتخاب بفرمایید، این رساله
این کتاب، این آیات کتاب حکیم میخواهد برای چه کسی تجلی کند؟ هدی و رحمه لل آقای محسنین. این آقای بزرگواری که محسن است، پاک است، جان پاکی دارد، «هدی و رحمة للمحسنین».
حالا این مهمان کیست؟ الحمدلله رب العالمین، این مهمان یگانه دوران است. آن جا فرمود : «این رساله ما، در این دوران، یک اثر نمونه دوران است». این رساله نمونه دوران را به چه کسی داریم تقدیم میکنیم؟ به یگانه دوران تقدیم میکنیم.
آن وقت بنده برداشتم این است که، چون این رساله با این مهمان، با هم دیگر، یک مناسبتی بین شان وجود داشت، آقا فرمودند که : «به پیشگاه مبارک آن ولی به حق»، خیلی هم حرف است، آن ولی به حق که مصداق بارز رساله است. این رساله که عنوانش چیست؟ انسان در عرف عرفان.
اگر سوال بکنیم آقا، الان در این ایران ما، در این جهان ما بخواهیم یک چند نفری را پیدا کنیم که عرفان به این افراد، میگوید انسان، بخواهیم برای ما، بفرمایید مصداق آن کیست؟ میفرمایند : رهبری معظم انقلاب، ایشان به عنوان مصداق این رساله است. آن هم مصداق بارز رساله است، بارز یعنی آشکار.
این هم آقا تعمد دارند روی کلمه بارز، خودشون (آیت الله حسن زاده آملی) فرمودند که آقا، این هشت سال ایشان رییس جمهور بودند، الان هم هشت نه سال رهبر هستند، الحمدلله رب العالمین یک کلمه حرف اگه کسی دارد، ایشان یک جایی دست خیانتی، یک مثلاً اختلاسی، یک چیزی برای خودش، برای زن و بچهاش، برای دودمانش، مثلاً دستی به کار برده است، نه. که عرض کردم، فرمود اگر یک میکرون در ایشان غل و غش میدیدم نمیآمدم. الحمدلله جان پاک است. الهی شکر.
حالا شما نفرمایید که بله آقا، این که دیگر نیاز نیست حرف زدن این جوری که، برای این که این همه مردم شعار میدهند، خیلی خوب، بله، اما الان بنده و شما از مقام معظم رهبری، از ایمان ایشان، از آن خلوت ایشان، از آن تقوای ایشان، از آن باطن ایشان، از سّر ایشان، چه اطلاعی داریم؟ همین اندازه که ما یک ظواهری میبینیم. الحمدلله رب العالمین
اما کسی را که ملک و ملکوت را بگوید من کاری ندارم، که من فقط با خدای خودم کار دارم، ایشان بخواهند حرف بزنند، تعریف کنند، تمجید کنند ایشان، این حرف چیز دیگری است، این یک لذت دیگری دارد، این یک حساب دیگری دارد.
این هدیه ای که دارم به تو میدهم با کمال ابتهاج و انبساط دارم میدهم، مبتهجم، اصلاً چقدر الان دارم کیف میکنم که الحمدلله یک کتابی را دارم به یک کسی میدهم که لیاقت دارد، شأنیت دارد.
لطف بفرمایید آقا (علامه حسن زاده آملی) را در دیدگاههای سیاسی و گروهی وارد نکنید که چطور شده آقا الان انقلابی شده ؟ این طوری حرف نزنید سرور من . آن موقعی انقلابی شده بودند که در سال 42 که طلبه جوانی بودند و مشرف شده بودند به قم ، و رفتند به فیضیه و مسجد اعظم ، در سخنرانی امام خمینی (ره) شرکت کردند و بعد از سخنرانی امام، طلبه ها را گرفتند و زدند . آن موقع حضرت آقا (علامه حسن زاده آملی) باتون می خوره و بیهوش میشه و بین شهدا می افتد . و نزدیک بود که ایشان را به عنوان شهدا مسجد اعظم ببرند و دفن کنند که یک بنده خدایی دید که ایشان یک جنب و جوشی میخوره و ایشان را نجات می دهند .
تقدیم نامه علامه حسن زاده آملی به مقام معظم رهبری که در ابتدای کتاب انسان در عرف عرفان آمده است
بسم الله الرحمن الرحیم
الم تلک آیات الکتاب الحکیم هدی و رحمه للمحسنین
با سلام و دعای خالصانه، و ارائه ارادات بی پیرایه جاودانه به حضور باهرالنور رهبرعظیم الشان کشور بزرگ جمهوری اسلامی ایران حضرت آیت الله معظم،جناب خامنهای کبیر (متع الله الاسلام و المسلمین بطول بقائه الشریف)، این اثر نمونه دوران را اعنی، رساله انسان در عرف عرفان را به پاس تجلیل و تکریم و ابراز شادمانگی از نزول اجلال آن یگانه دوران در دارالاسلام و الایمان شهر هزار سنگر آمل مازندران، از جانب خودم و از جانب همه شهروندان بزرگوار این بلدطیب و خطه شهرستان آمل بلکه از جانب همه فرزانگان گرامی و گرانقدر استان مازندران، به پیشگاه مبارک آن ولی به حق که مصداق بارز رساله است با کمال ابتهاج و انبساط تقدیم میدارم و عزت و شوکت روز افزون آن قائد اسوه زمان را همواره از حقیقه الحقائق خداوند سبحان مسئلت دارم.
یارب دعای خسته دلان مستجاب کن.
20/3/1377 حسن حسن زاده آملی
تایپ و ویرایش فایل صوتی توسط (پایگاه صالحات) آقایان سرکانی و عباس.
دانلود فایل صوتی سخنان حجت الاسلام صمدی آملی: 2.2 مگابایت
دیدگاهها
خواهش میکنم به خاطر رضای خدا خواسته ما را تقدیم آقا کنید ،از آقا التماس دعا دارم و خواهش میکنم و شما قسم میدم به حق امام رضا (ع) برای عاقبت به خیر شدن فرزندانم و تمام جوانان و نوجوانان دعا بفرمایند و برای من حقیر هم دعا فرمایند . نوکر و خاک زیرپای تمام علماء و مخصوصا علامه عزیز و بزرگوار
[ از هر كرانه دعا كرده ام روان باشد كزان ميان يكي كارگر شود -ادرس علامه حسن زاده آملي را ميخواستم در اين شب يعني 21 شب قدر علي (ع) اگر باران چشمانت فرو ريخت
كوير قلب ما را هم دعا كن خاك پاي آقا
خواهشا اگه دارید ممنون میشم اگه به ایمیلم بفرستید
لطفا نظر اقای حسن زاده املی را در رابطه با رهبر دراویش گنابادی اقای سلطانعلیشاه و تفسیر بیان السعاده ایشان را جویا شوید.
با تشکر
التماس دعا دارم ازهمه عزیزان برای این بنده گناهکار
سوال دارم از شما که ساده ترین راه ملاقات جناب علامه چیست (مکان وزمان )
مچکرم
انشالله خداوند به خاطر دعاهای علمای فرزانه ایی چون جناب عالی بلا و مصیبت را از ما دور کند.
ما که دستانمان خالی است و زبانمان پر ز تقصیر . دعایی بفرما که غرق گناهیم.
خدمت عالم بزرگ حضرت علامه گرانقدر سلام علیکم امیداست سایه پر از خیر وبرکت ایشان ورهبری عظیم الشان ایران اسلامی همچنان مستدام باد و دعای خیر آن بزرگواران بدرقه راه جوانان باشد.انشاءالله تعالی
متاسفانه شاگرد خوبی نبوده ونیستیم امید است در سایه توجهات امام عصر واقدامات سروران در ابتدا معرفت حسینی کسب نموده وبه معرفت الهی برسیم.
انشاءالله قرآن نه فقط کتابی مقدس برای تلاوت متن عربی ویا روی طاقچه بلکه برنامه زندگی مان شود.
دوم سلامتی رهبر و اقا حسن زاده املی
سوم دعایی برای من ناچیز عاقبت به خیر شوم و پاک شوم و از من خوشنود باشد.
علامه طباطبایی :
حسن زاده را کسی نشناخت جز آقا امام زمان(عج) راهی که حسن زاده پیش رو دارد خاک آن طوطیای چشم من باد.
برای فرج صاحب مان امام زمان عج وجوانان میهن اسلامیمان دعا بفرمائید
حضرت استاد (دام عزه ) به محاسبه خيلى عنايت داشتند و بر آن تاكيد مى ورزيدند، روزى در محفل درس فرمودند:
عزيزان ! خودتان را حساب كنيد تا مصداق (( يدخلون الجنه يرزقون فيها بغير حساب )) باشيد، از بدى ها استغفار كنيد و از خوبى ها حمد كنيد، كه محاسبه ، مراقبه مى آورد و مراقبه ، حضور و حضور، فتوح به دنبال دارد!
صادقانه و عاشقانه بياييد
در طهارت دقت داشته باشيد، قدمى عاشقانه بر داريد و صادقانه بياييد تا اينها را بچشيد، چند بار كه شكار كنيد به فهم اينها كمك مى كند، يك جهش علمى پديد مى آيد و انسان مى شود مصداق ان صلاتى و نسكى و محياى و مماتى لله رب العالمين وقف خالص الهى مى شود به سوز و گداز مى آيد و افاضات و اشراقات نصيبش مى شود.
توفيق حضور
آنگاه كه نماز را به پايان آوردى ، سر به سجده نهاده و بگو: اللهم ارزقنى حلاوه ذكرك و لقائك و الحضور عندك خدايا! شيرينى يادت را به من بچشان ، خدايا! ديدارت را روزى من بگردان .پروردگارا! توفيق حضورت را به من عنايت به فرما.
توبه ، قدم اول در سلوك
برادرم قدم اول در سلوك توبه و پاكى از گناه و دورى از گفتار ناپاك ، و كردار و انديشه هاى ناشايسته و خوى هاى نكوهيده است ، در كلام خداى غفور و رحيم نيكو تدبر كن كه فرمود (( ان الله يحب التوابين و يحب المتطهرين )) - سعى كن تا محبوب كردگار شوى و به قول شيخ عارف شبسترى :
موانع تا نگردانى ز خود دور درون خانه دل نايدت نور
موانع چون در اين عالم چهار است طهارت كردن از وى هم چهار است
نخستين پاكى از احداث و انجاس دوم از معصيت و ز شر وسواس
سيم پاكى ز اخلاق زميمه است كه با وى آدمى همچون بهيمه است
چهارم پاكى سر است از غير كه اينجا منتهى مى گرددش سير
بعد چى ؟؟!
روزى حضرت استاد حسن زاده آملى (دام عزه ) در محفل درس فرمودند:
عزيزان ! بايد راه بيفتيد و زحمت بكشيد.
به هوس راست نبايد به تمنى نشود كان درين راه بسى خون جگر بايد خورد
به اصطلاحات اكتفاء نكنيد، خوب حالا فصوص تمام شد. ثم ماذا؟ (بعد چى ) بلكه اگر اصطلاحات را بدانيد براى معركه گيرى خوب است چه اينكه حرف هاى خوبى است جفت و جور كردن آنها زيباست ، اما بعد چى ؟؟!
همت بلند
يكى از نكات بسيار مهم در امر سلوك الى الله همت بلند و استقامت است .
همت بلند دار كه مردان روزگار از همت بلند به جايى رسيده اند.
حضرت استاد در محفل درس مى فرمودند:
آقا! مهم همت و استقامت در اين راه است كه :
ان الذين قالوا ربنا الله ثم استقاموا تتنزل عليهم و الملائكه .
(فصلت (30))
آنان كه گفتند خداى ما الله است و استقامت به خرج دادند، ملائكه بر آنها نازل مى شوند، استقامت ... بگو خدايا آمدم ، و از سر صدق بگو.
عنايت استاد
روزى يكى از ياران درس ، مصرانه و عاجزانه از حضرت استاد حسن زاده آملى تقاضا كردند كه : حضرت آقا عنايتى بفرماييد ذكرى ، دعايى ، چيزى بفرماييد، بلكه از اين گرفتارى روحى نجات پيدا كنم ، خيلى گرفته و در قبض هستم .
حضرت استاد (دام عزه ) كه تا آخر لحظه سر به زير انداخته بودند و در سكوتى پر معنى و مراقبه اى ملكوتى به سر مى بردند سر را بلند كرده و فرمودند: آقا جان ! من هم گرفتارم ، من هم از شما بدترم !!!
چند لحظه اى درنگ فرمودند و ادامه دادند: دو مطلب به شما عرض مى كنم ، يقينا اثر دارد به شرط اينكه اقلا يك اربعين (40 روز) بر آن مداومت داشته باشيد.
1- ذكر شريف يا حى يا قيوم يا من لا اله الا انت كه گفته اند، اكثار در آن سبب حيات و زيادت عقل مى شود و مجرب هم است .
2- سوره غنى (واقعه ) را بخوانيد تا غنى در علم و بعدا هم چيزهاى ديگرى شويد چون روايت شده كه :
ابن مسعود از پيامبر (صلى الله عليه و آله ) نقل كرده كه ، از پيامبر (صلى الله عليه و آله ) شنيدم كه فرمود: هر كس سوره واقعه را هر شب بخواند هيچ گاه محتاج نمى شود.
ذكر عجيبى است !!
يكى از ذكرهايى كه حضرت استاد (دام عزه ) مكرر در جلسات درسى سفارش مى فرمودند: ذكر شريف لا اله الا الله است در يكى از روزها فرمودند: آقاى بس بسى نباشيد، از ذكرهايى استفاده كنيد كه لب تكان نمى خورد؛ ذكر شريف لا اله الا الله معجون نفى اثبات است و عجيب است !!
نماز شب و انس با ملكوت
يكى از مستحبات كه براى سالكين الى الله در حد وجوب است (البته نه واجب تكليفى ) نماز شب است ، نماز شب آب حيات است و دل شب ، ظلمات و استاد سلوك ، خضر اين راه كه اگر كسى از آب حيات نوشيد به سعادت جاويد و حيات ابدى مى رسد.
مرا در اين ظلمات آن كه راهنمايى كرد نماز نيمه شب بود و گريه سحرى
امام صادق (عليه السلام ) مى فرمايند: (( ليس من شيعتنا من لم يصل صلاه الليل ))
كسى كه نماز شب نمى خواند از شيعيان واقعى نيست .
(( عزيزان وقت نيست ... دير است !! به انتظار ننشينيد، انسان با 40، 50 سال عمر مى خواهد خودش را براى ابد بسازد، كم كم مزاج جواب مى كند، البته با مزاج مخالفت هم نكنيد، ثلث آخر شب بسيار خوب است .
غذا هضم شده ، هوا لطيف گشته ، خلوت با شب داشته باشيد كه انس با عالم غيب و ملكوت ببار مى آيد )) .
از محاسبه تا فتوح
عزيزان ! خودتان را حساب كنيد تا مصداق (( يدخلون الجنه يرزقون فيها بغير حساب )) باشيد. از بدى ها استغفار كنيد و از خوبى ها حمد كنيد، كه محاسبه ، مراقبه مى آورد و مراقبه ، حضور و حضور، فتوح به دنبال دارد!.
در امر سلوك الى الله از نامحرم اجتناب كنيد چه زن و چه مرد!!
نخست موعظه پير مى فروش اين است كه از مصاحبت ناجنس احتراز كنيد
بذر سعادت
مراقبت بذر سعادت است . فناء حاصل نمى شود جز با توجه و مراقبت نام و آنچه شرط است دوام مراقبه است كه الذين قالوا ربنا الله ثم استقاموا تتنزل عليهم الملائكه ان لا تخافوا و لا تحزنوا و ابشروا بالجنه التى كنتم توعدون
خوپذير است نفس انسانى ، انسان به هر چه رو كند آن مى شود. چطور يك قطعه زغال در اثر مجاورت با آتش برافروخته مى شود، انسان هم بر اثر مراقبه و همنشينى با ملكوت ، الهى مى شود و مى فرمودند:
استاد مرحوم علامه طباطبايى (ره ) در خلوتى به من فرمودند: آقا! هر وقت (روز) كه مراقبتم قوى است تمثلاتم صاف تر است .
اجتناب از پرحرفى
كم گوى و گزيده گوى چون در تا ز اندك تو جهان شود پر
حضرت استاد حسن زاده آملى به حق عامل به اين دستور العملى هستند. سنجيده و كم ولى عميق سخن مى گفتند، گزيده گوى بودند و نغز پرداز.
استاد مى فرمايند: دهان باب الله است ! صادرات و وارداتش را كنترل كنيد. دهان گوش جان است ، سعى كنيد چانه تان را عقل بچرخاند.
ذكر سكوت
استاد فرمود: يكى از دوستان مى گفت در مراقبتى كه داشتم ، مكاشفه اى روى داد به حضور رسول الله الاعظم (ص ) شرفياب شدم از آن حضرت ذكر خواستم فرمودند: من به شما ذكر سكوت مى دهم .
آداب سیر و سلوک
اول : قرآن
دوم : دائم الوضو بودن
سوم : پرهيز از پرخورى
چهارم : اجتناب از پرحرفى
پنجم : محاسبه
ششم : مراقبه
هفتم : ادب مع الله
هشتم : عزلت
نهم : نماز شب
دهم : تفكر
يازدهم : ياد خدا
دوازدهم : رياضت و تهذيب
سيزدهم : همت
چهاردهم : توبه
منبع : صراط سلوک
قرار است شاگردان و محبان به حضرت علامه حسن زاده آملی و استاد صمدی آملی ، طرح ختم یکساله ی نهج البلاغه بطور دسته جمعی ـ انفرادی داشته باشند ؛
برنامه بر طبق نهج البلاغه آقای دشتی به این صورت است که :
241 خطبه ، هر روز ختم یک خطبه ؛ بعد از ختم 241 خطبه :
79 نامه ، هر روز ختم یک نامه ؛ و بعد از ختم 79 نامه :
480 حکمت ، هر روز 14 حکمت خوانده شود .
شروع طرح ختم : یکشنبه ، 2 بهمن 1390 هـ . ش = 28 صفر 1433 هـ . ش ، مصادف با رحلت حضرت رسول الله (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) ؛
پایان طرح ختم : جمعه ، 22 دی 1391 هـ . ش = 28 صفر 1434 هـ . ش ، مصادف با رحلت حضرت رسول الله (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) ؛
*********
لطفاً به دوستان خود از محبان به حضرت علامه و استاد اطلاع دهید .
همچنین برای دوستان خود نیز ایمیل بفرمایید .
با تشکر . جمع محبان به حضرت علامه حسن زاده آملی و استاد صمدی آملی .
علامه حسن زاده آملی با نقل خاطرهای از علامه طباطبایی، میگوید: شب جمعه هفتم ماه شعبان ۱۳۸۷ ه ق در محضر مبارک جناب استاد علامه طباطبایى صاحب المیزان تشرف حاصل کردهام، عرض نمودم: حضرت آقا! امشب شب جمعه و شب عید است، لطفى بفرمایید!
علامه طباطبایی فرمودند: سوره مبارکه «ص و القرآن ذى الذکر» را در نمازهاى وتیره (نافله عشا)بعد از حمد بخوانید که در حدیث است سوره ص از ساق عرش نازل شده است.
منبع: پندهاى حکیمانه علامه حسن زاده آملى
حجتالاسلام رمضانی به بیان خاطرهای در باب انتخاب حضرت آیتالله العظمی خامنهای به عنوان رهبر انقلاب اسلامی و نظر علامه حسنزاده آملی در این باره پرداخت و گفت:
روزی خدمت علامه بودم و در مورد تعابیری همچون «قائد ولی وفی»، «رائد سائس وفی»، «مصداق بارز نرفع درجات من یشاء» و «دادار عالم و آدم همواره سالار و سرورم را سالم و مسرور دارد» که ایشان برای مقام معظم رهبری به کار بردهاند، گفتوگو و سؤال کردم. چرا که آن زمان برخی نتوانستند این ستایشها را تحمل کنند و به استاد خرده گرفتند.
وی افزود:
به استاد عرض کردم که برخی، عبارات شما در تمجید از مقام معظم رهبری را برنتافتهاند. ایشان فرمودند:
این عناوین بسیار خوب و بهجا بود و از نظر بنده هیچ مشکلی ندارد.
اللهم عجل لولیک الفرج
اللهم احفظ عالمنا حسن زاده
به همین علت گمراهند