پایگاه صالحات - در آیه 2 سوره فتح خداوند متعال به رسولش حضرت محمد مصطفی صلّى اللَّه عليه و آله می فرماید : لِيَغْفِرَ لَكَ اللَّهُ ما تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِكَ وَ ما تَأَخَّرَ - (تا خداوند از گناه گذشته و آينده تو درگذرد). حضرت امام خمینی (ره) در کتاب شرح چهل حدیث (اربعین حدیث) ذیل حدیث21 تأویل های گوناگون این آیه را مطرح و در نهایت توجیه عرفانی این مطلب را به زیبایی مطرح می نمایند .
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ
إِنَّا فَتَحْنا لَكَ فَتْحاً مُبيناً (1)
لِيَغْفِرَ لَكَ اللَّهُ ما تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِكَ وَ ما تَأَخَّرَ وَ يُتِمَّ نِعْمَتَهُ عَلَيْكَ وَ يَهْدِيَكَ صِراطاً مُسْتَقيماً (2)
ما تو را پيروزى بخشيديم [چه] پيروزى درخشانى - 1
تا خداوند از گناه گذشته و آينده تو درگذرد و نعمتخود را بر تو تمام گرداند و تو را به راهى راست هدايت كند - 2
بالسّند المتّصل إلى حجّة الفرقة و إمامهم، محمّد بن يعقوب الكلينيّ، كرّم اللّه وجهه، عن حميد بن زياد، عن الحسن بن محمّد بن سماعة، عن وهيب بن حفص، عن أبي بصير، عن أبي جعفر، عليه السلام، قال: كان رسول اللّه، صلّى اللَّه عليه و آله، عند عائشة ليلتها، فقالت: يا رسول اللَّه لم تتعب نفسك و قد غفر اللّه لك ما تقدّم من ذنبك و ما تأخّر؟ فقال: يا عائشة، ألا أكون عبدا شكورا؟
قال: و كان رسول اللّه، صلّى اللّه عليه و آله، يقوم على أطراف أصابع رجليه، فأنزل اللّه سبحانه و تعالى: «طه. ما أَنْزَلْنا عَلَيْكَ الْقُرْآنَ لِتَشقى.» «1»
ترجمه «از ابى بصير نقل شده كه فرمود حضرت باقر، عليه السلام: بود رسول خدا، صلّى اللّه عليه و آله، پيش عايشه در شب او، پس گفت: «اى رسول خدا چرا به زحمت مىاندازى جان خود را و حال آنكه آمرزيده است خداوند براى تو آنچه پيش بوده است از گناه تو و آنچه پس از اين آيد؟» فرمود: «اى عايشه آيا نباشم بنده سپاسگزار! فرمود حضرت باقر، عليه السلام، و بود رسول خدا، صلّى اللّه عليه و آله، كه مىايستاد بر سر انگشتهاى دو پاى خود، پس فرو فرستاد خدا سبحانه و تعالى: طه. ما أَنْزَلْنا عَلَيْكَ الْقُرآنَ لِتَشْقى.» «2» (يعنى محمد- يا اى طالب حق هادى- ما فرو نفرستاديم بر تو قرآن را تا به مشقت افتى.)
شرح : قد غفر اللّه لك اشاره است به قول خداى تعالى در سوره «فتح»: إنّا فَتَحْنا لَكَ فَتْحاً مُبينا. لِيَغْفِرَ لك اللّه ما تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِكَ وَ ما تَأَخَّرَ. «1» «ما گشوديم براى تو گشودنى آشكارا، تا بيامرزد براى تو آنچه پيشى گرفته از گناه تو و آنچه پس از اين آيد.»
بدانكه علما، رضوان اللّه عليهم، توجيهاتى در آيه شريفه فرمودهاند كه منافات نداشته باشد با عصمت نبى مكرّم. و ما به ذكر بعضى از آنها كه مرحوم علامه مجلسى، رحمه اللّه تعالى، نقل فرمودند مىپردازيم، و پس از آن آنچه اهل معرفت به حسب مسلك خود بيان كردند مجملا بيان مىنماييم.
مرحوم مجلسى فرموده از براى شيعه در تأويل اين آيه اقوالى است:
يكى آنكه مقصود از گناه ، گناه امّت است كه به شفاعت حضرت آمرزيده شود. و نسبت گناهان امّت به آن حضرت براى اتصالى است كه بين آن حضرت و امت است. و مؤيد اين احتمال است آنچه روايت كرده مفضّل بن عمر از حضرت صادق، عليه السلام:
قال: سأله رجل عن هذه الآية، فقال: و اللّه، ما كان له ذنب و لكنّ اللّه سبحانه ضمن له أن يغفر ذنوب شيعة علىّ ما تقدّم من ذنبهم و ما تأخّر.
مفضّل گويد: «مردى از امام (ع) درباره اين آيه پرسيد: فرمود: «به خدا قسم او (پيامبر) به گناهى مبادرت نجست، اما خداوند سبحان براى او ضمانت كرد كه گناهان گذشته و آينده شيعيان على را بيامرزد.»
و روى عمر بن يزيد عنه، عليه السلام، قال: ما كان له ذنب، و لا همّ بذنب، و لكنّ اللّه حمّله ذنوب شيعته ثمّ غفرها له.
فرمود: «نبود از براى او گناهى، و نه اراده گناهى كرد، و ليكن خداى تعالى ذنوب شيعه او را بر او تحميل كرد، پس از آن آمرزيد آن را براى او.»
نويسنده گويد از براى اين توجيه در مشرب عرفان وجه وجيهى است كه اشاره به آن [به] طريق اجمال خالى از فايده نيست. بايد دانست كه در محل خود مقرر است كه عين ثابت انسان كامل مظهر اسم «اللّه» الاعظم، كه امام ائمه اسماء است، مىباشد، و اعيان ساير موجودات در ظل عين انسان كامل در علم و عالم اعيان مقرر، و در عين و عالم تحقق موجود است. پس، اعيان جميع دايره وجود مظهر عين انسان كامل است در عالم اعيان، و جميع موجودات مظاهر جمال و جلال او هستند در عالم ظهور. و از اين جهت، هر نقص كه در عالم تحقق واقع شود و هر ذنبى كه از مظاهر بروز كند، چه ذنوب تكوينى يا تشريعى باشد، به حكم ظاهر و مظهر به ظاهر منسوب است حقيقتا و بىشائبه مجاز. گرچه ما أصابك من سيّئة فمن نفسك [هر بدى به تو مىرسد از خود تو است. نساء- 82]، و لكن قل كلّ من عند اللّه [بگو همه (نيكيها و بديها) از سوى خداست. نساء- 81]. و اشاره به اين مطلب در اخبار بسيار است، چنانچه فرمايد: نحن السّابقون الآخرون. [امام صادق (ع) : ما هستيم اول و آخر خلقت. بحار الانوار] و فرمايد: آدم و من دونه تحت لوائي يوم القيامة. [روز حشر آدم و غير او تحت لواى من خواهند بود. بحار الانوار] و فرمايد: أوّل ما خلق اللّه روحي- يا- نورى [نخستين چيزى كه خدا آفريد روح من (يا نور من) بود.] و فرمايد: سبّحنا فسبّحت الملائكة، قدّسنا فقدّست الملائكة. [ما خدا را تسبيح كرديم، سپس ملائكه تسبيح مىكردند، ما خدا را تقديس كرديم، سپس ملائكه تقديس مىكردند. عيون اخبار الرضا] و فرمايد: لولانا ما عرف اللّه [امام صادق (ع) فرمود: «اگر ما نبوديم خداوند شناخته نمىشد.» بحار الانوار] و فرمايد:
لولاك لما خلقت الأفلاك. [اگر تو نبودى، افلاك را نمىآفريدم] و فرمايد: نحن وجه اللّه. [وجه خدا ماييم] و در حديثى است كه رسول اكرم، صلّى اللّه عليه و آله، به منزله ساقه شجر است، و ائمه هدى، عليهم السلام، به منزله شاخههاى آن، و شيعيان به منزله برگ آن درخت هستند. پس زينت شجره طيبه ولايت به مظاهر است، و هر يك از مظاهر كه نقصانى يابد، در شجره طيبه نقصانى واقع گردد. پس، ذنوب جميع موجودات ذنوب ولىّ مطلق است، و حق تعالى به رحمت تامه خود و به غفران شامل خود رحمت بر نبى اكرم، صلّى اللّه عليه و آله، فرموده مىفرمايد آنچه گناه است از پيشينيان و آنچه پس از اين گناهى واقع شود، در تحت مغفرت تامه واقع گردد، و به شفاعت تو تمام دايره تحقق به سعادت كامله خود رسند، و آخر من يشفع أرحم الرّاحمين. [آخرين كسى كه شفاعت كند مهربانترين مهربانان است[
و بر اين مسلك آيه شريفه در عداد آن آيه است كه مىفرمايد: وَ لَسَوْفَ يُعْطيكَ رَبُّكَ فَتَرْضى. [بزودى پروردگارت به تو عطائى كند كه خشنود شوى] كه فرمودند: أرجى آية في القرآن [اين آيه اميد بخشترين آيه در قرآن است] و بنابر اين مسلك، ذنوب متقدمه ممكن است ذنوب امم سالفه باشد، زيرا كه جميع امم امت اين ذات مقدس اند، و جميع دعوت انبيا دعوت به شريعت ختميه و مظاهر ولىّ مطلق هستند، و «آدم و من دونه» از اوراق شجره ولايت هستند.
توجيه دوم آن است كه سيّد مرتضى ، رضى اللّه عنه، ذكر فرمودند كه «ذنب» مصدر است، و جايز است اضافه آن به فاعل و به مفعول، و در اينجا اضافه به مفعول شده و مراد آنست كه آنچه گذشته است از گناه كردن آنها تو را در منع نمودن آنها تو را از مكه و جلوگيرى نمودن از مسجد الحرام. و معنى «مغفرت» بنابر اين تأويل ازاله و نسخ احكام اعداء آن سرور است از مشركين بر آن حضرت، يعنى ازاله مىفرمايد خدا آن را نزد فتح، و ستر مىفرمايد بر تو آن عار را به فتح مكه، پس زود است كه داخل مكه شوى بعد از اين. و از اين جهت قرار داده است غفران را جزاى جهاد و فايده فتح.
فرموده است سيّد، رحمه اللّه، اگر مراد مغفرت «ذنوب» باشد معناى معقولى از براى آيه نتوان نمود، براى اينكه مغفرت ذنوب تعلقى [به فتح] ندارد و غرض و فايده آن نمىباشد. و اما قوله: ما تقدّم و ما تأخّر مانعى ندارد كه مراد اين باشد كه آنچه در زمان سابق گذشته از افعال قبيحى كه نسبت به تو و به قوم تو كردند.
سوم آنكه معنى چنين است كه اگر گناهى براى تو باشد در قديم يا پس از اين، هر آينه آمرزيدم تو را. و قضيه شرطيه مستلزم صدق و وقوع طرفين نيست.
چهارم آنكه مراد به گناه ترك مستحب باشد، زيرا كه واجبات از آن حضرت ترك نشده. و جايز است كه به واسطه علوّ قدر و رفعت مقام آن حضرت آنچه از ديگران گناه نيست نسبت به آن حضرت گناه شمرده شود.
پنجم آنكه اين آيه براى تعظيم آن حضرت وارد است و در مقام حسن خطاب است، چنانچه گويى مثلا: غفر اللّه لك.
مجلسى فرموده: و قد روى الصّدوق في العيون بإسناده عن عليّ بن محمّد بن الجهم قال: حضرت مجلس المأمون و عنده الرّضا، عليه السّلام، فقال له المأمون: يا ابن رسول اللّه، أ ليس من قولك أنّ الأنبياء معصومون؟ قال: بلى.
قال: فما معنى قول اللّه: «ليغفر لَكَ اللّه ما تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِكَ وَ ما تَأخَّرَ»؟ قال الرّضا، عليه السّلام: لم يكن أحد عند مشركي مكّة أعظم ذنبا من رسول اللّه، صلّى اللّه عليه و آله، لأنّهم كانوا يعبدون من دون اللّه ثلاثمائة و ستّين صنما، فلمّا جاءهم، صلّى اللّه عليه و آله، بالدّعوة إلى كلمة الإخلاص، كبر ذلك عليهم و عظم، و قالوا: «أ جعل الآلهة إلها واحدا إنّ هذا لشيء عجاب.» إلى قوله: «إن هذا إلاّ اختلاق.» «1» فلمّا فتح اللّه تعالى على نبيّه، صلّى اللّه عليه و آله، مكّة، قال له: يا محمّد، «إنّا فَتَحْنا لَكَ فَتْحاً مُبينا. لِيَغْفِر لَكَ اللّه ما تَقَدَّمَ من ذنْبِكَ وَ ما تَأخَّرَ.» عِنْدَ مُشْرِكي أَهْلِ مَكَّةَ بِدْعائِكَ إلى تَوْحيدِ اللّه فيما تَقَدَّمَ وَ ما تَأخَّرَ، لأنّ مشركي مكّة أسلم بعضهم، و خرج بعضهم عن مكّة، و من بقى منهم لم يقدر على إنكار التّوحيد عليه إذا دعا النّاس إليه، فصار ذنبه عندهم في ذلك مغفورا بظهوره عليهم. فقال المأمون: للّه درك يا أبا الحسن!
«على بن محمد بن الجهم گويد حاضر شدم در مجلس مأمون و حال آنكه حضرت رضا، عليه السلام، پيش او بود. پس مأمون به آن حضرت عرض كرد:
«اى پسر رسول خدا [ص] آيا از فرموده تو نيست كه انبيا معصوماند؟» فرمود:
«چرا» گفت: «پس چيست معنى قول خدا: ليغفر لك ...؟» حضرت فرمود:
«نبود كسى پيش مشركان [مكه] كه گناهش بزرگتر از رسول خدا، صلّى اللّه عليه و آله، باشد، زيرا كه آنها عبادت غير خدا مىكردند سيصد و شصت بت را. پس چون كه پيغمبر آمد آنها را دعوت به كلمه اخلاص كرد، بزرگ و گران آمد آن بر آنها، و گفتند: «آيا خدايان را يك خدا قرار داد؟ همانا اين چيز عجيبى است! تا قول خدا: إنْ هذا إلاّ اختلاق (نيست اين مگر دروغ) پس، چون كه خداى تعالى مفتوح كرد مكه را براى رسول خدا، فرمود به او: «اى محمّد، ما فتح نموديم براى تو فتح آشكارا، تا بيامرزد خداوند گناه قبل و بعد تو را پيش مشركان اهل مكه به دعوت كردن [تو] به سوى توحيد قبل و بعد.» زيرا كه مشركان مكه بعضى اسلام آوردند، و بعضى از مكه خارج شدند، و كسى كه از آنها باقى ماند قدرت انكار توحيد بر آن حضرت نداشت، وقتى كه حضرت دعوت مىفرمود مردم را به سوى آن، پس گرديد گناه او آمرزيده به غلبه بر آنها.» پس مأمون گفت: «للّه درّك اى أبو الحسن.»
نويسنده گويد كه اين توجيه ششمى است كه در حديث شريف از آيه مباركه شده است. و حاصل آن آن است كه مراد گناه آن بزرگوار است در نظر اهل شرك و به زعم فاسد آنها.
فصل در توجيه عرفانى از آيه شريفه
بدان كه از براى آيه شريفه توجيهى است بر مشرب اهل عرفان و مسلك اصحاب قلوب، كه براى ذكر آن لابدّيم از ذكر «فتوحات ثلاثه» متداوله نزد آنها.
پس، گوييم كه «فتح» در مشرب آنها عبارت است از گشايش ابواب معارف و عوارف و علوم و مكاشفات از جانب حق بعد از آنكه آن ابواب بر او مغلق و بسته است. مادامى كه انسان در بيت مظلم نفس است و بسته به تعلقات نفسانيه است، جميع ابواب معارف و مكاشفات به روى او مغلق است، و همين كه از اين بيت مظلم به قوّت رياضات و انوار هدايات خارج شد و منازل نفس را طى كرد، فتح باب قلب به روى او شود و معارف در قلب وى ظهور كند و داراى مقام «قلب» گردد. و اين فتح را «فتح قريب» گويند، زيرا كه اين اوّل فتوحات و اقرب آنهاست. و گويند اشاره بدين فتح است قول خداى تعالى: نَصْرٌ مِنَ اللّه وَ فَتْحٌ قَريبٌ. البته با يارى و نصر خداوند و نور هدايت و جذبه آن ذات مقدس اين فتح و ساير فتوحات واقع مىشود. و مادامى كه سالك در عالم قلب است و رسوم و تعينات قلبيه در او حكمفرماست، باب اسماء و صفات بر او مغلق و منسد است.
و پس از آنكه به تجليات اسمائى و صفاتى رسوم عالم قلب فانى شد و آن تجليات صفات قلب و كمالات آن را افنا نمود «فتح مبين» رو دهد، و باب اسماء و صفات به روى او مفتوح گردد و رسوم متقدمه نفسيه و متأخره قلبيه زايل و فانى شود و در تحت غفاريت و ستاريت اسماء مغفور گردد. و گويند اشاره به اين فتح است قول خداى تعالى: إنّا فَتَحْنا لَكَ فَتْحاً مُبيناً. لِيَغْفِرَ لَكَ اللّه ما تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِكَ وَ ما تَأخَّرَ. ما فتح آشكاراى عالم اسماء و صفات را بر تو نموديم تا در تحت غفاريت اسماء الهيه ذنوب نفسيه متقدمه و قلبيه متأخره مغفور شود. و اين فتح باب «ولايت» است.
و مادامى كه سالك در حجاب كثرت اسمائى و تعينات صفاتى است، ابواب تجليات ذاتيه به روى او مغلق است. و چون تجليات ذاتيه احديه براى او شود و جميع رسوم خلقيه و امريه را فانى نمايد و عبد را مستغرق در عين جمع نمايد، «فتح مطلق» شود و ذنب مطلق مغفور گردد، و با تجلّى احدى ذنب ذاتى، كه مبدأ همه ذنوب است، ستر شود: وجودك ذنب لا يقاس به ذنب. [وجود تو خود گناهى است كه با هيچ گناهى قابل قياس نيست] و گويند اشاره به اين فتح است قول خداى تعالى: إذا جاءَ نَصْرُ اللّه وَ الفَتْحُ .
پس با «فتح قريب» ابواب معارف قلبيه مفتوح شود و ذنوب نفسيه مغفور گردد. و با «فتح مبين» ابواب ولايت و تجليات الهيه مفتوح گردد، و بقاياى ذنوب نفسيه متقدمه و ذنوب قلبيه متأخره آمرزيده شود. و با «فتح مطلق» فتح تجليات ذاتيه احديه گردد و ذنب مطلق ذاتى مغفور شود.
و بايد دانست كه فتح قريب و فتح مبين عام است نسبت به اوليا و انبيا و اهل معارف. و اما فتح مطلق از مقامات خاصه ختميه است، و اگر براى كسى حاصل شود، بالتبعيه و به شفاعت آن بزرگوار واقع مىشود.
و از اين بيانات معلوم شد كه از براى ذنب و گناه مراتبى است كه بعضى از آن از حسنات ابرار شمرده شود، و بعضى براى خلّص ذنب است. و گويند كه رسول اكرم، صلّى اللّه عليه و آله، فرموده: ليران (أو ليغان) على قلبى، و إنّى لأستغفر اللّه في كلّ يوم سبعين مرّة.]گاه دلم را کدورتی می پوشاند و من براستی که هر روز هفتاد بار از خداوند درخواست آمرزش می کنم[ اين كدورت توجه به كثرت تواند بود، ولى از قبيل خواطر بوده كه بزودى زايل مىشده. و در حديث است كه رسول خدا، صلّى اللّه عليه و آله، از هيچ مجلسى بيرون تشريف نمىبرد مگر آنكه بيست و پنج مرتبه استغفار مىكرد .
و از اين احاديث معلوم مىشود كه «استغفار» فقط منحصر به گناه منافى عصمت نيست، و «مغفرت» و «ذنب» به اصطلاح عرف عام نيست. پس، اين آيه شريفه منافات با مقام معنويه ندارد، بلكه مؤكد آن است، زيرا كه از لوازم سلوك معنوى و عبور از مدارج و رسيدن به اوج كمال انسانى غفران ذنوب لازمه مقامات و مدارج است، زيرا كه هر موجودى در اين عالم است وليده همين نشئه ملكيه و ماده جسمانيه است و داراى تمام شئون ملكى حيوانى و بشرى و انسانى است، بعضى بالقوّة و برخى بالفعل، پس، اگر بخواهد از اين عالم به عالم ديگر و از آنجا به مقام قرب مطلق سفر كند، بايد اين مدارج را طى كرده و از منازل متوسطه كوچ نمايد، و به هر مرتبهاى كه رسد، در آن مرتبه مغفور شود ذنوب مرتبه سابقه، تا در تحت تجليات ذاتيه احديه تمام ذنوب مغفور گردد، و ذنب وجودى كه مبدأ و منشأ تمام ذنوب است در ظل كبرياى احدى مستور گردد. و اين غايت عروج كمال موجود است. و در اين مقام موت و فناى تامّ دست دهد.
و لهذا وقتى كه آيه شريفه اذا جاءَ نَصْرُ اللّه وَ الْفَتْحُ نازل شد، رسول اكرم، صلّى اللّه عليه و آله، فرمود: اين سوره خبر موت من است . و اللّه العالم.
برگرفته از بهترین کتاب اخلاقی اثر حضرت امام خمینی (ره)
کتاب شرح چهل حدیث (اربعین حدیث) – حدیث بیست و یکم
-
وصیتنامه شهید امیر سپهبد علي صياد شيرازي- خداوندا! ولی امرت حضرت آیتالله خامنهای را تا ظهور حضرت مهدی (عج) زنده، پاینده و موفق بدار
-
پایگاه صالحات- مقام معظم رهبری: كوردلان منافق بدانند كه با اين جنايتها روز به روز نفرت ملت ايران از آنان بيشتر خواهد شد و خون مردان پاكدامن و پارسا هم چون صياد شيرازي و شهيد لاجوردي بدنامي و سياهرويي آنان را در تاريخ و در دل اين ملت هميشگي خواهد كرد. نام : علي صياد شيرازي تولد : 4 خرداد 1323 - درگز تحصيلات :...
تعداد بازدید : 25916
نظرات حضرات آیات یزدی، واعظ طبسی، باریک بین، صابری همدانی و آذری قمی در خصوص اعلمیت یا اصلح بودن تقلید از آیت الله العظمی خامنه ای در سال 1373
-
پایگاه صالحات - آیت الله حاج شیخ محمد یزدی رئیس (سابق) قوه قضائیه، نماینده مجلس خبرگان و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بسم الله الرحمن الرحیم بدون تردید از حضرت آیة الله خامنه ای مقام معظم رهبری که از فقهای عالیقدر واجد شرایط تقلید و مرجعیت هستند و دارای مرجّحات عدیده می باشند، می توان در تمام مسایل مورد نیاز تقلید...
تعداد بازدید : 44440
پنج حدیث تکان دهنده در باب عذاب شدید مدیران و مسئولین در صورت عدم رعایت عدالت و تقوا و اهلیت + کلمات راهگشای امام خمینی (بخش سوم)
-
پایگاه صالحات- پيامبر اكرم (ص): هيچ كس بر ده نفر يا بيشتر اميرى و رياست نمى كند مگر اينكه در روز قيامت با دستان غل و زنجير شده آورده مى شود پس اگر (در زمان رياستش ) نيكوكار بوده و غل و زنجير از او برداشته مى شود و اگر بدكار بوده و بر غل و زنجيرش افزوده مى گردد. 1- رَسُولُ اللَّهِ (صلّی الله علیه و آله): مَنْ تَوَلَّى عِرَافَةَ...
تعداد بازدید : 62233
دیدگاه امام خمینی، آیت الله العظمی خامنه ای و بزرگان در خصوص اهمیت برپایی دستجات عزاداری با رعایت جهات شرعی- امام: تكليف مردم است دستههاى شكوهمند بيرون بياورند
-
پایگاه صالحات- مقام معظم رهبری: همين عزادارى متعارفى كه مردم ميكنند؛ دستهجات سينهزنى راه مىاندازند، عَلَم بلند ميكنند، اظهار محبت ميكنند، شعار مينويسند، ميخوانند، گريه ميكنند؛ اينها ارتباط عاطفى را روزبهروز بيشتر ميكند؛ اينها خيلى چيزهاى خوبى است. حضرت آیت الله العظمی خامنه ای س 1448: نظر شريف...
تعداد بازدید : 52033
وصیتنامه دانشجوي شهيد محسن وزوايي- بزرگترین خطراتى که انقلاب را تهدید میکند، آفت نفوذ خطوط انحرافى در خط اصلى انقلاب یعنى همان خط امام است
-
پایگاه صالحات- حضرت آیت الله العظمی خامنهای: این جمله که شهید وزوایی به مادرش گفته: «من کربلا را برای خودم نمیخواهم بلکه آنرا برای نسلهای آینده میخواهم» از کسی صادر میشود که روح خیلی بلندی داشته باشد و شهید وزوایی الحق از بزرگان بود. نام: محسن وزوايي فرزند: حسین ولادت:تهران_ ۸ مرداد ماه ۱۳۳۹ شهادت: 10/02/1361 محل...
تعداد بازدید : 45110
نظرات حضرات آیات استادی، محسنی گرکانی، هاشمی، و مجتهدی در خصوص اعلمیت یا اصلح بودن تقلید از آیت الله العظمی خامنه ای در سال 1373
-
پایگاه صالحات - آیت الله حاج شیخ رضا استادی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بسمه تعالی بعد التوجه لمصلحة العالم الاسلامی و التشیع و بعد الالتفات بوجوب حمایة و حفظ النظام الاسلامی المبارک، اعرف آیة الله الحاج السید علی الخامنئی قائد الثورة الاسلامیة (دامت برکاته) باعتباره احد المجتهدین الجامعین لشرائط المرجعیة الذین نستطیع ان نعرفهم...
تعداد بازدید : 44853
در مکاشفه ایشان حضرت زهرا فرمودند«فرزندم علي (خامنه ای) غريب، مظلوم و تنهاست»و امام زمان فرمود«بگو اين ميمونها را از قم بيرون بريزند، من از نايبم حمايت ميكنم»با اشاره حضرت کابینه خاتمی جلوی چشم من آمد
-
پایگاه صالحات- حجت الاسلام رحيميان: يك پدر شهيد در تير 78 در مکاشفه دیده بود که امام زمان فرمودند: «به آقاي فاضل لنكراني بگو قيام كند اين ميمونها را از قم بيرون بريزند، من از نايبم حمايت ميكنم» با اشاره حضرت کابینه دولت خاتمی جلوی چشم من آمد، دو نفرشان مهاجراني و عبدالله نوري و يكي در رأس شان بود. چهره...
تعداد بازدید : 68969
پانزده حدیث تکان دهنده در باب سپردن ریاست به غیر اهلش + فرمایش مهم امام خمینی (بخش دوم)
-
پایگاه صالحات– مدیران و مسئولینی که بدون شایستگی پست گرفته و پست عطا می کنند، بخوانند- رسول خدا (ص): هر که در ميان چند مسلمان يک نفرشان را رئيس قرار دهد و بداند در ميان آن چند نفر کسي بهتر و لايق تر و عالم تر به کتاب خدا و سنت نبيش است، به خدا و رسولش و همه مسلمانان خيانت کرده است. 1- قال الامام...
تعداد بازدید : 49756
یازده حدیث تکان دهنده در باب علاقه به ریاست و قبول آن ، جز برای اهلش و کسی که به عدالت خود اطمینان دارد + هشدار امام خمینی (بخش اول)
-
پایگاه صالحات – عاشقان و شیفتگان ریاست بخوانند- امام صادق (ع): كسى كه (بدون داشتن صلاحيت) رئيس گردد ملعون است و كسى كه براى رياست همت گمارد ملعون است و كسى كه با خود درباره رئيس شدن سخن گويد ملعون است. 1- قال الامام الرّضا (علیه السلام): «من طلب الرئاسة لنفسه هلك، فانّ الرئاسة لا تصلح الاّ...
تعداد بازدید : 69421
آیت الله بهجت:شرکت نکردن در انتخابات حرام است-کسانی که در انتخاب متحیرند، ببینند کدامیک، با ولایت علی(ع)موافق با موافق تر است، عملاً انتظار مهدی(ع) را دارد؟و در صفات، شبیه به کفر یا نفاق و کدام، دورتر است ...
-
پایگاه صالحات- دو بیانیه آیت الله العظمی بهجت (ره) در خصوص انتخابات و تشخیص اصلح – فتوای ایشان در خصوص انتقاد از نامزدهاى انتخاباتى – و نحوه شرکت ایشان در انتخابات فرزند آیت الله بهجت: در پاسخ به این سووال که می گویند ایشان دیانت را از سیاست جدا می دانست صحیح است یا خیر اظهار داشت: ایشان در سیاست کاملا صاحب نظر بود و...
تعداد بازدید : 45508
امام خمینی (ره): اگر کسی بخواهد مردم را تحريك بكند، یا به مردم بگويد كه اين شوراى نگهبان كذا ، تحت تعقيب مفسد فى الارض بايد قرار بگيرد.
-
پایگاه صالحات- امام خمینی: دعواهاى ما دعوايى نيست كه براى خدا باشد. اين را همه از گوشتان بيرون كنيد! همه تان همه ما، از گوشمان بيرون كنيم كه دعواى ما براى خدا است، ما براى مصالح اسلام دعوا مىكنيم. خير! مسأله اين حرفها نيست. من را نمىشود بازى داد! دعواى خود من و شما و همه كسانى كه دعوا مىكنند همه براى...
تعداد بازدید : 43821
شيخ نعيم قاسم ، معاون دبیر کل حزب الله لبنان : بیداری اسلامی تا هنگام ظهور ادامه دارد. حزب الله گوش به فرمان امام سید علی خامنه ای است.
-
پایگاه صالحات- معاون دبیر کل حزب الله: یکی از کمربندهای حفاظت بارگاه حضرت زینب سلام الله علیها را حزب الله تشکیل داده است. هم اکنون حزب الله قادر است که تمام این تکفیری ها را از بین ببرد و وجود این اشرار را از زمین تطهیر سازد. ولی حزب الله رهبر دارد و گوش به فرمان امام سید علی خامنه ای است. مشروح...
تعداد بازدید : 40279
آیتالله نوری همدانی: آیتالله خامنهای نائب امام زمان (عج) است. و بدانید که این انقلاب به انقلاب حضرت مهدی (عج) متصل میشود
-
پایگاه صالحات- آیتالله نوری همدانی: این جمله امام خمینی که "ولایت فقیه همان ولایت رسولالله (ص) است" بسیار پرمعناست یعنی مخالفان ولایت رسولالله که شامل ناکثین، مارقین و قاسطین بودند امروز همانها مخالفان ولایت فقیه هستند. و ولایتفقیه زمینهساز ظهور امام زمان (عج) است آیتالله نوری همدانی در...
تعداد بازدید : 45544
نحوه دعا کردن برای فرج حضرت و شرایط و موانع آن در کلام آیت الله بهجت (ره)
-
پایگاه صالحات – اگر ظهور حضرت نزدیک باشد، باید هر کس خود را برای آن روز مهیّا سازد، از جمله این که از گناهان توبه کند. همین توبه باعث می شود که این همه بلاهایی که بر سر شیعه آمده است، که واقعاً بی سابقه است، و بلاهای دیگری که تا قبل از ظهور آن حضرت می آید، از سر شیعه رفع و دفع گردد. از بیانات مرحوم...
تعداد بازدید : 40717
وصیتنامه شهید سردار حسین خرازی- خدايا! غلط كردم، استغفرالله، خدايا امان، امان از تاريكي و تنگي و فشار قبر و سؤال منكر و نكير در روز محشر و قيامت. به فريادم برس.
-
پایگاه صالحات- مقام معظم رهبری: زندگی و سرنوشت این شهید عزیز و هزاران نفس طیبهای كه در این وادی قدم زدهاند، صفحه درخشندهای از تاریخ این ملت است. ملتی كه در راه اجرای احكام خدا و حاكمیت دین خدا و دفاع از مستضعفین و نبرد با مستكبرین، عزیزترین سرمایه خود را نثار میكند و جوانان سرافرازش پشت پا به...
تعداد بازدید : 41868
نظرات حضرات آیات جنتی، واعظ زاده، غرویان، غروی و زرندی در خصوص اعلمیت یا اصلح بودن تقلید از آیت الله العظمی خامنه ای در سال 1373
-
پایگاه صالحات - آیة الله حاج شیخ احمد جنتی عضو جامعه مدرسین، شورای نگهبان و مجلس خبرگان بسمه تعالی تقلید از مقام معظم رهبری بلا اشکال و موجب تقویت اسلام و انقلاب و قطع امید دشمنانی است که می خواستند از طریق دخالت در این امر حیاتی، نظام جمهوری اسلامی را تضعیف نمایند . موفق باشید . احمد جنتی 73/9/15 حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ...
تعداد بازدید : 36848
علامه حسنزاده آملی: (تمجيداتم از مقام معظم رهبری) بسيار خوب و بهجا بود و از نظر بنده هيچ مشكلي ندارد.
-
پایگاه صالحات - از علامه حسنزاده آملي درباره تعابيري همچون « قائد ولي وفي » و « رائد سائس وفي » كه براي مقام معظم رهبري به كار بردهاند، سؤال شد كه گفت : اين عناوين بسيار خوب و بهجا بود و از نظر بنده هيچ مشكلي ندارد. به گزارش خبرنگار آيين و انديشه خبرگزاری فارس، در 19 خرداد 1390 و در مجمع عالي حكمت...
تعداد بازدید : 36231
علامه مصباح يزدي: اگر کسي را انتخاب کنيم که نسبت به اسلام هيچ تعهد والتزامي ندارد، گناهش براي ما ابدي خواهد بود و در هر قدمي که بر خلاف اسلام برميدارد، دخيل خواهيم بود
-
پایگاه صالحات- آيتالله مصباح یزدی: بعضيها، خيلي اوقات فکر ميکنند به تکليف شرعي خود عمل ميکنند، اما عدم آگاهي و بصيرت آنها موجب ميشود تا تيشه به ريشه اسلام بزنند. به گزارش پايگاه اطلاع رساني آثار حضرت آيتالله مصباح، ايشان در ديدار با بسيج دانشجويي که در تاريخ يازدهم اسفندماه 1390 در مؤسسه امام...
تعداد بازدید : 33334
مرحوم آيتالله نجمي: مرقد مطهر حضرت زهرا (س) در داخل خانه خودش و در جوار قبر رسول اکرم (ص) است + نظر علامه حسن زاده آملی
-
پایگاه صالحات- عضو هيئت علمي بعثه مقام معظم رهبري با بيان خاطرهاي از علامه العمري (ره) گفت: در مدينه با شيخ العمري ديدار كردم. وي گفت: قبر آن حضرت مسلماً داخل بيت خودش است و زماني كه ما كودك بوديم، قبر آن حضرت مشخص بود و ارتفاع آن به يك متر ميرسيد، ايشان اشاره كرد به عصايي كه در دست من بود و...
تعداد بازدید : 25446
آیت الله شیخ محمد شاه آبادی (ره): ایران مورد توجه و نظر ولی الله الاعظم امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف می باشد
-
پایگاه صالحات- فرزند ارشد استاد اخلاق و عرفان امام خمینی: و بدانید که ایران مورد توجه و نظر ولی الله الاعظم امام زمان (عج) میباشد و می رسد روزی که تمام غرب و شرق به واسطه رشد و تکاملی که ایران پیدا می کند محتاج مردم ایران می گردند. عارف بزرگ مرحوم حضرت آیت الله شیخ محمد شاه آبادی (ره)، فرزند ارشد استاد...
تعداد بازدید : 39058
آیت الله بهجت: در مجلس، وظیفه شما این است که خواسته های زعیم (مقام معظم رهبری) را بدانی و دقیقا به خواسته های او عمل کنی والسلام
-
پایگاه صالحات- آیت الله بهجت (ره) نوشتند: اگر می دانی به گناه می افتی، ورود شما به مجلس حرام است. ... در مجلس، وظیفه شما این است که خواسته های زعیم را بدانی و دقیقا به خواسته های او عمل کنی والسلام. حجتالاسلام والمسلمین مرتضی آقاتهراني: در زمان فتنه در مجلس از یک موضوع بسیار رنج میبردیم، برخی دوستانی که...
تعداد بازدید : 34638
هشدار جرج سوروس درباره بحران اقتصادي حاكم بر دنيا- آمريكا و اروپا بايد خود را آماده مواجهه با هرج و مرج و شورش هاي خياباني كنند
- پایگاه صالحات- جرج سوروس، ميلياردر 81 ساله صهيونيست و پدر انقلاب هاي مخملي براي نشان دادن عمق فاجعه اي كه غرب را تهديد ميكند به اين جمله بسنده كرد كه « حاضرم در اين اوضاع و احوال زنده بمانم تا اين كه يك ثروتمند باقي بمانم. » همزمان با انتشار اخبار گسترش اعتصاب و تظاهرات ضد دولتي در كشورهاي اروپايي، و تحليل...
تعداد بازدید : 10891
وصیتنامه شهید سوخته در عشق خدا، محمد تورجی زاده- خدایا همیشه نگران بودم که عاملی باشم برای ریخته شدن اشک چشم امام عزیز
-
پایگاه صالحات- امام خمینی: اينجانب هر وقت با اين عزيزان معظم برخورد مي كنم يا وصيت نامه انسان ساز شهيدي را مي بينم احساس حقارت و زبوني مي كنم. اينان سند ايمان و تعهدشان را به اسلام در دست دارند و قبور شهدا و اجساد و ابدان معلولان‚ زبان گويائي است كه به عظمت روح جاويد آنان شهادت مي دهد نام: محمد تورجی...
تعداد بازدید : 77422
آيت الله بهجت(ره): من (برای رهبری) بهتر از ايشان (آیت الله العظمی خامنه ای) سراغ ندارم
-
پایگاه صالحات – حجت الاسلام و المسلمين صديقي با اشاره به فضايل والاي آيت ا... العظمي بهجت تصريح كرد: از قبل از انقلاب هم آقا و آقاي بهجت ارادتي به هم داشتند كه در اين اطلاعيه بعد از وفاتشان هم با كلمه ارادت مطرح كرده بودند و از آن طرف هم مورد علاقه آيتا... بهجت بودند. بعد از رهبري ايشان هم من آن...
تعداد بازدید : 33592
رييس قرارگاه عمار: بهترين شرايط اين است که بقية الله الاعظم (عج) بيايد و بدانيد بايد براي سختترينها مهيا باشيد
-
طائب: بهترين شرايط اين است که بقية الله الاعظم (عج) بيايد و بدانيد بايد براي سختترينها مهيا باشيد، لذا مقام معظم رهبري فرمود "فتنه بزرگتري در راه است، مراقب باشيد"، خيليها فکر کردند که اين فتنه، فتنه داخلي است، بنده عرض ميکنم به اقتضائات زمان دقت کنيد، متوجه ميشويد منظور اين حرف چيست. به...
تعداد بازدید : 36846
سایر مطالب :
<< < 1 2 3 4 5 > >> (5)
دیدگاهها
لذت برديم.
سر بزن:
leader.mee.ir